woensdag 16 januari 2008

Wanneer is een directory Seo vriendelijk?

Wie links plaatst in een directory en wil dat deze bijdragen aan de linkpopulariteit en pagerank van de website moet op een aantal factoren letten.

In de eerste plaats is het van belang dat de directory geïndexeerd is door Google. Als dat niet het geval is, zijn daarvoor twee oorzaken mogelijk. Of de directory is zo nieuw dat Google hem nog niet zijn index heeft opgenomen. In dat geval is er niets aan de hand. Wacht tot de directory in Google staat en voeg de site alsnog toe. De tweede oorzaak is dat de directory op de zwarte lijst staat en dus geband wordt door Google (en andere zoekmachines). In dat geval is het onverstandig om een website toe te voegen. Zoekmachines zullen de link in deze directory nooit volgen en de vermelding is dus waardeloos. Plaats in elk geval nooit een backlink naar een gebande site. Google zal een dergelijke link bestraffen met een lagere plaats in de zoekresultaten of zelfs een totale ban. Of een site geband is door Google of nog niet is geïndexeerd, is onmogelijk om te zien. Het is daarom verstandig te wachten met het plaatsen van links totdat de betroffen directory in Google te vinden is.

In de tweede plaats moet een directory geen redirects gebruiken, maar direct linken. Een redirect is een link die niet naar de betroffen website verwijst, maar naar een tussenpagina. Een redirect telt niet mee voor de pagerank en de linkpopulariteit van de betroffen site.

Geen opmerkingen: