maandag 7 april 2008

Gratis links vanuit relevante content

Nieuwe manieren om eenzijdige links te krijgen, kunnen rekenen op veel belangstelling. Zeker als die eenzijdige links worden geplaatst vanuit een contentrijke omgeving met relevante informatie.

De nieuwe site Qassia die nog in een gesloten beta fase verkeert, biedt de mogelijkheid aan om een tekstlink (geen nofollow link) te plaatsen in ruil voor een kort artikeltje. Het artikeltje mag overal over gaan, maar omdat de link bij het artikel wordt geplaatst, is het verstandig de informatie van het artikel te laten aansluiten bij het onderwerp van je website. Alleen dan is er immers sprake van relevante content.

De artikelen worden Intel genoemd op Qassia en hoeven nog geen honderd woorden te beslaan, maar mogen ook veel langer zijn. Op dit moment worden alleen artikelen in het (steenkolen) Engels geaccepteerd, maar in de toekomst zullen ook andere talen toegelaten worden.

Lid worden van Qassia kan voorlopig alleen op uitnodiging, omdat het een gesloten beta is. De link in dit artikel voert direct naar de pagina aanmeldingspagina voor uitgenodigden. Aanmelding is gratis.

Om te voorkomen dat de site overgenomen wordt door de spam-brigade en daarmee zijn waarde verliest, wordt elk artikel onderworpen aan peer-review. Dat betekent dat 12 leden van Qassia een artikel moeten accepteren voordat het wordt geplaatst op de site. Doordat de leden punten kunnen verdienen met acceptatie van een artikel, gaat de acceptatie behoorlijk snel.

Qassia sluit aan bij de nieuwe strategie om links aan te bieden vanuit een relevante omgeving, zoals ik eerder beschreef een artikel over content catalogie. Het is daarmee een modern en interessant experiment.

Zeker is dat deze vorm van linkbuilding steeds belangrijker zal gaan worden de komende tijd en daarom is het verstandig vroeg bij nieuwe projecten te zijn. Je weet immers nooit of je meedoet aan de nieuwe Google.

Overigens biedt Qassia ook de mogelijkheid om geld te verdienen met je artikel, maar dat valt buiten het kader van dit bericht.

Meldt je hier gratis aan.

2 opmerkingen:

Unknown zei

It’s glad to see good information being convey. Its a very nice written, and i really like these
blog. Thanks for the info.
Study in USA | Study in UK

Digital Marketing zei

Web Designing & Development
Your customers are searching for you online and the first rule of marketing is: go where your customers are.
https://www.digitalumbrellas.com/website-design-development/